nedeľa 1. januára 2017

Novoročná Veľká Homola


Rok 2017 sme privítali absolútne netradične ..a to s východom slnka úplne prvého dňa roku. :)
Na tento "čin" sme vybrali Veľkú Homolu, rozhľadňu ktorá síce dosahuje výšku len 709 m ale častokrát je z nej výborne vidieť inverzné východy či západy slnka. Musím priznať, že aj napriek tomu je táto rozhľadňa už viacmenej uzavretá - nakoľko ju chcú odstrániť (a dúfam, že aj nahradiť novou) a preto neviem, či to už nebol jeden z posledných razov čo sme ju mohli zastihnúť :)

Vstávanie po silvestrovskej noci nebolo až také tragické. Jedine nás prekvapilo (ale zároveň aj potešilo) mrazivé hmlisté počasie od Bratislavy ktoré pokračovalo celou cestou až k Modre. Našťastie pred Zochovou chatou odkiaľ bol náš štart, sa záhadne vyjasnilo a cestu (ešte) tmavým lesom nám vyjasňovala hviezdna obloha a mesiac. Vyzeralo to veľmi dobre! Akurát na inverziu pri východe slnka na ktorú sme sa tešili že ju na 90% vychytáme..
Brieždiť sa však čakalo skôr, ako som vypočítala  a preto posledných pár kritických metrov pred rozhľadňou som už viac-menej utekala. A oplatilo sa teda....ako brieždenie slnka, tak aj krásnu jemnú inverziu spolu s nádherným východom slnka..všetko to bolo v jednom. A Nový Rok 2017 sme tým oficiálne zahájili..aj prskavky boli :) Páči sa na fotky!!   













A už prišiel ten slávny východ slnka a všetko odrazu nabralo krásne farby :)






















A takto mrazivo hmlisto bolo dole pri Modre..úplný rozdiel :P

Žiadne komentáre: